Finale Red de Fagot

Red de Fagot beleeft op 25 juni zijn daverende finale. Componist Merlijn Twaalfhoven schrijft in opdracht van het Holland Festival een compositie voor meer dan honderd fagottisten, van beginners tot Nederlands grootste fagotvirtuoos: Bram van Sambeek. Dit spectaculaire fagotconcert Grand Subphonia vormt het openingsconcert van de Holland Festival Proms.

En u kunt meespelen!

Iedereen mag meespelen

Grand Subphonia is een nieuwe compositie met honderden fagotten. Dit is nog nooit gebeurd. Daarom hebben we iedereen nodig die een fagot kan bespelen! Alle leeftijden en niveaus zijn welkom, ook kinderen! Het wordt een heuse poging voor het grootste fagot-ensemble ter wereld.

Verweven met het werk van Twaalfhoven brengt Bram van Sambeek Mozarts concert voor fagot, dat tot het gouden repertoire behoort. Het samenspel van honderden fagottisten in Het Concertgebouw vormt de kroon op de campagne Red de Fagot.

Speel fagot in Het Concertgebouw                      

Speelt u fagot? Dan is dit dé kans om in de Grote Zaal van het Concertgebouw op te treden. Opgeven en meer informatie via fagot@hollandfestival.nl. Voor absolute beginners is er een Crashcourse fagot

Wat kan ik verwachten als ik mee doe?

 • Deelname is gratis
 • Alle niveaus zijn welkom, sterker nog: zijn heel hard nodig!
 • Twee keer repeteren in Amsterdam (11 en 24 juni)
 • Uitvoering in Grote Zaal van Het Concertgebouw op 25 juni 2016
 1. Om aan te melden stuurt u een mail naar fagot@hollandfestival.nl.
 2. U ontvangt een korte vragenlijst waarin u onder andere aangeeft welk niveau u wenst te spelen en of u beschikbaar bent om te repeteren.
 3. De partijen kunt u thuis instuderen. Na indeling in een groep, kunt u hier de stukken downloaden.
 4. Twee gezamenlijke repetities
  • Repetitie op 11 juni van 14.00 tot 17.00 uur in Casco Amsterdam (Studio Nieuw Noord). Asterweg 2 in Amsterdam-Noord.
  • Repetitie op 24 juni van 15.00 tot 19.00 uur in Het Concertgebouw, Amsterdam.
 5. Uitvoering op 25 juni om 15.00 uur in Het Concertgebouw, Amsterdam

Meer informatie? Kijk hier voor de veel gestelde vragen. Mocht de gewenste informatie er niet tussen staan, neem dan contact met ons op.